The Blog

De grootste sneeuwman van de wereld bij Duikcentrum Todi

guy daniëls

Jeugdauteur Guy Daniëls schrijft al 20 jaar jeugdboeken en hij heeft net zijn 25ste boek klaar. Dat vraagt om een extra feestje. Hij vertelde het verhaal van Stan die dolgraag wil gaan zwemmen in het boek 'De grootste sneeuwman van de wereld'. En er werd gezwommen, want tien gelukkige kinderen mochten meteen het water in van TODI Duikschool in Beringen!

Geplaatst door Radio 2 Limburg op woensdag 7 februari 2018

 

Woensdag 7 februari was het één en al feest bij Duikcentrum Todi. Guy Daniëls schrijft al 20 jaar jeugdboeken en vierde dit met zijn 25ste boek: De grootste sneeuwman van de wereld. En daar kwam dan nog eens bij dat ik jarig was. Guy las voor uit ons boek en daarna hielp ik de kinderen met het maken van hun eigen coole sneeuwman! De winnaars van onze sneeuwmannen-wedstrijd gingen ook een duikje nemen tussen de vis(jes). Veel blije gezichten na een fijne dag!

De grootste sneeuwman van de wereld

De grootste sneeuwman van de wereld is er! Dit leuke prentenboek dat ik samen met Guy Daniëls maakte ligt in diverse boekenhandels en is ook online te bestellen via shops zoals bol.com en andere. Zeer blij dat dit boek er eindelijk is en hoop dat het ook vele andere kinderen en ouders blij zal maken. Nu even genieten.

Halloween

Het resultaat van een snel ineen-geflatste zombie/vampier. Dit gebeurd zo af en toe als ik me even niet kan concentreren op mijn ander tekenwerk. Maak er een gezellige griezelavond van!

De grootste sneeuwman van de wereld

Daar is ie dan! De cover van mijn nieuwste boek bij Clavis uitgeverij. En hier heb je dan ook meteen de reden waarom het hier wat stil was het afgelopen half jaar. De grootste sneeuwman van de wereld verschijnt in november. Een winterwarm verhaal over vriendschap,samenwerking en beloftes nakomen.Voor iedereen die van zwemmen óf van sneeuwmannen houdt.Vanaf 5 jaar. Meer nieuws en beelden hier rond volgen!

Kinderboekendag 2017

Dit was Kinderboekendag 2017. Samen met collega-illustrator Chris Vosters hebben we kinderen leren een beer te tekenen, hebben we een zelfgemaakt memory spel gespeeld, verteld uit onze boekjes en waren we zelfs even professionele tatoo-zetters. De kinderen vonden het geweldig, wij vonden het geweldig en de boekhandel vond het geweldig. Missie geslaagd!

Brief aan Jonge Grootouders

Voor de Gezinsbond kreeg ik onlangs de opdracht om een paar illustraties te maken rond een artikel over jonge grootouders en de mythes over het grootouder worden. Het tijd maken voor de kleinkinderen en dit combineren met hobby’s bijvoorbeeld.

Dopido Vakantieboek

Dopido vakantieboek

Hoog tijd om hier nog eens een update te geven over mijn illustratiewerk. Momenteel werk ik aan een paar inkleur-platen voor de allerkleinsten. Deze inkleur-platen komen in het vakantieboekje van Dopido en moeten dus allemaal heel zomers en vrolijk zijn. Niet altijd even simpel om in de zomer mood te geraken wanneer de herfst net op volle toeren begint te draaien. Deze vond ik alvast wel geslaagd.

Mijn eigen boekje

Ik heb het lang stil moeten houden maar eindelijk is ie er dan! Samen met jeugdauteur Guy Daniëls werkte ik in de maanden juli en augustus aan een personaliseerbaar boekje.

Over het boekje “Naam bakt een taart”

Wat doet een kind dat zich verveelt?

Een grote puzzel maken, aan een mooi kunstwerkje knutselen…
– Of een taart bakken!?
Maar een taart bakken dat kan niet alleen, daar heb je hulp bij nodig.
Is er iemand in de buurt die kan helpen?

Een leuk en smakelijk verhaaltje waar het hoofdpersonage graag een grote en lekkere taart wil bakken en daarbij ook iemand wil verrassen. Naast het hoofdpersonage in dit boekje neemt ook een volwassen dame OF heer deel die gaat helpen bij het taart bakken.

Personages: kind, volwassen dame OF heer
Geslacht hoofdpersonage: meisje of jongen
Leeftijd: 3+
Pagina’s: 24
Leveringstermijn: 3-5 werkdagen

mijn eigen boekje 1

mijn eigen boekje 2

mijn eigen boekje 3

 

Het uiterlijk en de naam van de hoofdpersonages (en nog wat andere dingen) kun je zelf kiezen. Zo kun je ze laten lijken op je zoon, je dochter, oma, opa,…

Bestel nu je eigen unieke boekje en doe hem kado! Meer info hierover kun je vinden op de website http://www.mijneigenboekje.be/nl

Geboortekaartje Dylan

Geboortekaartje Dylan

Op de nationale feestdag in de vroege ochtend werd Dylan geboren. En zijn geboortekaartje heb ik mogen ontwerpen. Nog eens een dikke proficiat aan de ouders Philip Meers en Daisy Defort!

Geheim projectje

geheim projectje

Momenteel ben ik heel hard aan het schetsen aan een nieuw boek. Maar het wordt niet zomaar een boek … Binnenkort vertel ik er meer over, maar voorlopig moeten jullie het doen met bovenstaande schets.