top of page
De Bilzer Stadsmuzikanten

Natuurlijk ken je het sprookje ‘De Bremer Stadsmuzikanten’ van de gebroeders Grimm. Het verhaal werd door ‘Het Geluidshuis’ als hoorspel herwerkt. Dit sprookje klonk als muziek in onze Bilzerse oren. Initiatiefnemer Maarten Roosen van de Koninklijke Harmonie De Eendracht uit Kleine-Spouwen maakte er een heus Bilzers muziektheater van. Samen met deze harmonie, stemacteurs, zangers en bekende gezichten uit Groot-Bilzen is ‘De Bilzer Stadsmuzikanten’ een prachtig project geworden. Ga mee op avontuur van vier muzikale dieren, dat zich afspeelt in onze eigen Demerstad. Nick Claes en de eigen tekenacademie maakten originele illustraties, die perfect passen bij dit unieke muziektheater.

Laat je onderdompelen in dit wonderlijke project. Wandel mee langs ons eigen stadhuis en de Demer, doorheen onze groene bossen en velden. Luister naar de vrolijke noten van de muziek, die de harmonie voor jullie brengt. Ruik je die vers gebakken lekkernij? We verklappen nog niet welke het is, maar die speelt ook een rol in het spektakel. Kortom, een uniek Bilzers project! Een feest voor al je zintuigen! En jij kan erbij zijn op deze familievoorstelling: ‘De Bilzer Stadsmuzikanten!’ Van harte welkom!

 

Met

Stijn Moekaars, Luk Voncken, Wim Voncken, Mieke Croes, Carmen Thysen, Hubert Schoenmaekers, Chris Geerts, Loes Hardy, Guido Cleuren, Katelijne Goris, Koen Nijssen e.a.

Regie door Maarten Roosen.

Naar

'De Bremer Stadsmuzikanten’, een Heerlijk Hoorspel van Het Geluidshuis. Heerlijk Hoorspel is een concept van Paul Wauters, Mark Borgions, Philip Maes en Koen Brandt.

bottom of page